HTML

Gasztrowombat

Étterem és étel kritikák, bor értékelések, gasztronómiai élmények és ajánlások.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Torony Kert Vendéglő - Szigetmonostor, Vadvirág u.

2010.10.30. 19:56 Gasztrowombatok

A helyet nem könnyű megtalálni, de azért sikerül, egy nagy víztorony társaságában helyezkedik el, a víztorony egy jó támpont.

Kellemes kis vidéki csárda jellegű épület , nyilván nyáron kerthelyiséggel sajnos most már nem üzemel a kerti rész, de ez érthető.

Maga a beltér a szokásos lambériás, a tévében focimeccses , helyi erőkkel ellátott nézőközönséggel, cigarettával kiégettet terítő némi foltokkal ellátva. A felszolgálói, és pultos feladatokat amikor ott voltunk az üzemeltető házaspár látta el. A férj a felszolgáló pozicíóban hagy némi kívánni valót maga után, leginkább a higéniai részről, és nem túl kompetens a savanyúságok, és ételek terén. Az úr ruházata leginkább egy hajléktalan szinvonalát érte el, tele pecsét és étel maradék nyomokkal, amik között frissek is akadtak. Nem éppen étterembe és étkező embrek közé való megjelenéssel. Kicsit meginogtam ezen a ponton.....

Na de térjünk rá az ételekre.

1. Halászlé belsőségekkel

A edényke amiben felszolgálták kedves, igazi csárdás megoldás. Sok helyen ettem halászlevet már, de egyetlen hely volt eddig ami etalon az Dunagyönygye halászcsárda (Dunaújváros, Szalki-sziget), viszont ez a második hely ami megütötte a mércét. Paszírozott alaplé, nincs túlhagymázva a sűrűség miatt, kellemes állagú , illatú. Bőven van hal benne nincs szétfőzve, a belsőségek frissek. Sajnos afrikai harcsát főztek bele, nem szürke harcsát, de ez most megbocsátható bűn.

A halaknak nincs iszap íze , viszont kicsit csipősebb a kelleténél, így nem adja meg a vendégnek a választási lehetőséget a szájízek szerinti csipősség beállításához.

 

2. Bárány lapocka füstölt sajttal és mozzarellával

A bárány lapockára rásütve a füstölt sajt és mozzerella. 

A füstölt sajt íze sajnos teljesen uralja a tányért. Szétválasztottam a lapockától, de sajnos  a lapocka izetlen. Nincs pácolva, nincs fűszerezve. Az állag jó nincs túlkészülve, de sajnos ne elég az íz a túl erős füstölt sajthoz (valószínű Karaván). A mozzarella krémesebbé teszi a szépen rásütött rengeteg sajtott. Kicsit kevesebb füstölt sajt esetén talán  jobban érezhető lenne a bárány íze, de egy kis pácolást mindenképpen megérne, de legalább rozmaringot.

A steak krumpli jó, de nem különösen izgalmas. Kicsi rozmaringgal megforgatva (bárányhoz) lehetne hozni egy kis stílust bele. Azt gondolom jó az ötlet, a kivitelezés kicsit maradi, és szakmailag nem átgondolt.

A tányért végül a Benke Laci bácsi féle szocreál díszítés viszi a sírba. (narancsszelet, petrezselyem, répa cikk, apróra vagdalt salálta levél) Túl haladt a világ már bőven ezen talán..........

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrowombat.blog.hu/api/trackback/id/tr132410341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása