Pénteken este Kiskunfélegyházán felmerült a kérdés bennünk , hogy hol vacsorázzunk. Az ötlet a következő volt nézzük meg a Pub Pizzériát. (PUB PIZZÉRIA. KOSSUTH LAJOS UTCA 8)
Ami úgy kezdődik, hogy pizzéria azzal kapcsolatban szkeptikus vagyok mindig, bizonyos előitéleteim vannak. De tudomásul kell vennem, hogy a gasztronómia ezen ága ( jelesen a pizza) rengeteg bevételhez juttatja az éttermeket és mentő övként használható, tehát el kell fogadnom , hogy minden étteremben lassan van pizza kemence. (talán a halászcsárdákban nincs még de........ )
Maga a hely, valóban ötvözi egy Pub és egy Pizzéria minden jellegzetességét. Fából van minden és pizza illat van. A hely kicsit szűkös a sok asztaltól és a sok vendégtől, mert szögezzük le az ott eltöltött két óra alatt folyamatosan telt házzal üzemelt. Valószínű a város egyik hanem a legkedveltebb helye lehet.
A felszolgálók pörögnek, persze látható, hogy ki mióta űzi az ipart, mert két részre oszthatóak. A lelkes és még érdeklődő, és a nem az.
Nos térjünk rá a lényegre. Az étlap rengeteg ételt tartalmaz, sok szerb étellel mint például a csevapcsicsa, a pljeskavica, és mindenhez a buci. Mint kedrült ez azért van mert a tulajdonos szerbiai magyar. A borlap a Kecskemét Bortársaságtól van , neves borászatok belépő szintű boraival. A rosék a jobbak Dúzsi Kékfrankos például, vagy Gere Rosé! De úgy gondolom nagyjából ezen a szinte rendben van. Bonyolultabb tételekre valószinű nem lenne kereslet. Bár egy - egy üveg pinot noir azért elférne mondjuk a bárányhoz, vagy a kacsás ételekhez. (nyilván ez csak az én igényem )
Amit rendeltem:
Báránysült , káposztával, sültburgonyával, bucival (kelesztett tészta)
Az adag hatalmas. Ránézésre és súlyra közel 70-80dkg lehet.Rusztikus elrendezés a tányéron. BRUTÁLIS!!!Az illata, a látvány igazán felkelti az érdeklődésem. Vágjunk bele. A bárány szaftos lapocka ami csodálatosan omlik le a húsról, és az íze pedig eszméletlenül remek. Végre nem érzem a mű izesítők jelenlétét , hanem valami saját keverésű fűszerrel pácolt, ízletes húsról van itt szó. Eddig csillagos ötös. A feltálalt káposzta hozzá dettó csillagos ötös. Nem savasan savanyú, hanem kellemesen dominál és nem nyomja el a bárány ízét (ami persze nem faggyút jelent hanem bárány ízt) valamint kellemesen fűszerezett. A buci (ami kelesztett tésztából készült) levegős, jó állagú , kellemesen meleg. A sült krumpli is frissen sütött, nem olajos .Ami még meglepő ,hogy ez a legdrágább tétel az étlapon ami 1.500.-Ft!!! (nem elírás ennyi)
Egyszerűen azt tudom mondani, hogy tökéletes minden, tehát nem alaptalan az, hogy folyamatosan telt ház van. Ajánlani tudom a helyet, aki teheti menjen bárányt enni. Én biztosan visszafogok térni, és kifogok próbálni mást is ott.
GRATULÁLOK!!