HTML

Gasztrowombat

Étterem és étel kritikák, bor értékelések, gasztronómiai élmények és ajánlások.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Kiskunfélegyházán jártunk- Pub Pizzéria

2010.10.17. 19:58 Gasztrowombatok

Pénteken este Kiskunfélegyházán felmerült a kérdés bennünk , hogy hol vacsorázzunk. Az ötlet a következő volt nézzük meg a Pub Pizzériát.  (PUB PIZZÉRIA. KOSSUTH LAJOS UTCA 8)

Ami úgy kezdődik, hogy pizzéria azzal kapcsolatban szkeptikus vagyok mindig, bizonyos előitéleteim vannak. De tudomásul kell vennem, hogy a gasztronómia ezen ága ( jelesen a pizza) rengeteg bevételhez juttatja az éttermeket és mentő övként használható, tehát el kell fogadnom , hogy minden étteremben lassan van pizza kemence. (talán a halászcsárdákban nincs még de........ )

Maga a hely, valóban ötvözi egy Pub és egy Pizzéria minden jellegzetességét. Fából van minden és pizza illat van. A hely kicsit szűkös a sok asztaltól és a sok vendégtől, mert szögezzük le az ott eltöltött két óra alatt folyamatosan telt házzal üzemelt. Valószínű a város egyik hanem a legkedveltebb helye lehet.

A felszolgálók pörögnek, persze látható, hogy ki mióta űzi az ipart, mert két részre oszthatóak. A lelkes és még érdeklődő, és a nem az.

Nos térjünk rá a lényegre. Az étlap rengeteg ételt tartalmaz, sok szerb étellel mint például  a csevapcsicsa, a pljeskavica, és mindenhez a buci. Mint kedrült ez azért van mert a tulajdonos szerbiai magyar. A borlap a Kecskemét Bortársaságtól van , neves borászatok belépő szintű boraival. A rosék a jobbak Dúzsi Kékfrankos például, vagy Gere Rosé! De úgy gondolom nagyjából ezen a szinte rendben van. Bonyolultabb tételekre valószinű nem lenne kereslet. Bár egy - egy üveg pinot noir azért elférne mondjuk a bárányhoz, vagy a kacsás ételekhez. (nyilván ez csak az én igényem )

Amit rendeltem:

Báránysült , káposztával, sültburgonyával, bucival (kelesztett tészta)

 

Az adag hatalmas. Ránézésre és súlyra közel 70-80dkg lehet.Rusztikus elrendezés a tányéron. BRUTÁLIS!!!Az illata, a látvány igazán felkelti az érdeklődésem. Vágjunk bele. A bárány szaftos lapocka ami csodálatosan omlik le a húsról, és az íze pedig eszméletlenül remek. Végre nem érzem a mű izesítők jelenlétét , hanem valami saját keverésű fűszerrel pácolt, ízletes  húsról van itt szó. Eddig csillagos ötös. A feltálalt káposzta hozzá dettó csillagos ötös. Nem savasan savanyú, hanem kellemesen dominál és nem nyomja el a bárány ízét (ami persze nem faggyút jelent hanem bárány ízt) valamint kellemesen fűszerezett. A buci (ami kelesztett tésztából készült) levegős, jó állagú , kellemesen meleg. A sült krumpli is frissen sütött, nem olajos .Ami még meglepő ,hogy ez a legdrágább tétel az étlapon ami  1.500.-Ft!!! (nem elírás ennyi)

Egyszerűen azt tudom mondani, hogy tökéletes minden, tehát nem alaptalan az, hogy folyamatosan telt ház van. Ajánlani tudom a helyet, aki teheti menjen bárányt enni. Én biztosan visszafogok térni, és kifogok próbálni mást is ott.

GRATULÁLOK!!

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrowombat.blog.hu/api/trackback/id/tr242379237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nenna 2012.11.21. 19:34:46

Imádom ezt a helyet:)
süti beállítások módosítása